fbpx

Hetta-Pallas

Opastetut vaellukset

Vaella Hetta-Pallas ammattitaitoisen oppaan kanssa

Järjestämme Hetta-Pallas reitille opastettuja vaelluksia kesä-syyskuussa 2022. Ryhmän mukaan lähtee ammattitaitoinen opas, joka pitää huolta vaelluksen turvallisuudesta. Pakettiin kuuluu lisäksi kyyditykset paikan päällä sekä majoitus saunallisessa hirsimökissä ennen ja jälkeen vaelluksen. Ryhmä majoittuu Muonion Muotkavaarassa tasokkaassa hirsimökissä, josta löytyy kaksi makuuhuonetta sekä keittiö. Molemmissa huoneissa on kaksi erillistä sänkyä. Jaat yhden huoneen toisen vaelluksen osallistujan kanssa. Keittiö, sauna, vessa ja kylpyhuone ovat yhteisessä käytössä.

 

Vaellusten ajankohdat 2022

Sinun ei siis tarvitse edes ottaa omaa autoasi mukaan.  Lähde vaeltamaan legendaarinen Hetta-Pallas reitti ystäviesi tai vaikka perheesi kanssa. Hoida sinä itsesi Lappiin, niin me hoidamme loput. 

Hetta-Pallas vaelluspakettiin sisältyy:

Majoitus

Saunallinen Hirsimökki Luonnon Rauhassa

Majoituksesi sijaitsee rauhallisella paikalla Muonion Muotkavaarassa. 

Majoitut toisessa kahdesta hirsimökistämme. 

Keko- ja kaltio-mökeissä on kaksi makuuuhuonetta, joissa molemmissa 2 vuodetta sekä lisäksi olohuoneesta löytyy vuodesohva, johon mahtuu nukkumaan 2 henkilöä. 

Huomioithan, että majoituksesi saattaa olla kumpi vain edellä mainituista mökeistä. Mökit ovat pohjaltaan samanlaisia.

Meillä päin ei ole valosaastetta eikä turisteja. Vain luonnon rauhaa ja hiljaisuutta. Pitkä matka ei kuitenkaan ole sivistyksen pariinkaan. 

Mökestä löytyy myös takka, jonka loimutessa on mukava rentoutua vaelluksen jälkeen.

Luonnon rauha alkaa heti ovesta ulos astuessa. Valosaastetta ei ole ollenkaan, joten upean tähtitaivaan ja revontulet voit nähdä omalta terassilta. Keskikesällä pääset ihastelemaan yötöntä yötä.

Mökestä löytyy myös sauna. Voimme luvata, että rankan vaelluksen jälkeen ei ole mitään parempaa kuin päästä saunomaan!

Ulkoa löytyy laavu, josta näkymät Pallastunturille ja pohjoisen taivaalle.

Kittilän lentokentälle on noin 60km. Äkäslompoloon on 32km, Leville 46km ja Muonion keskustaan 21km. Oloksen rinteille on 15km ja Pallastunturin luontokeskukseen 29km.

Mitä muut sanovat meistä ja retkistämme?

Hinta

Hetta-Pallas reitti on logistisesti haastava, sillä reitin lähtöpisteestä on noin 100km automatka lopetuspisteeseen. Julkinen liikenne on erittäin vähäistä ja taksilla liikkuminen on kallista. Oman auton saaminen Lappiin joko itse ajamalla tai autojunan kyydissä maksaa tietysti oman osansa.  Vaelluksen hinta alkaa tässä vaiheessa kasvaa niin suureksi, että monet aloittelevat Lapin vaeltajat jättävät leikin kesken.

Jos lähdet Hetta-Pallas vaellukselle omatoimisesti ja matkustat autolla Etelä-Suomesta Lappiin, maksat joko polttoaineesta tai autojunasta. Molemmat ovat kalliita vaihtoehtoja. Tämän lisäksi maksat mahdollisesta majoituksestasi, joka on helposti kahdelta yöltä 200€ saunallisessa mökissä.  Hinta omatoimivaellukselle alkaa tulemaan kalliiksi ja kaiken lisäksi joudut vielä itse säätämään kaiken logistiikan. 

Jätä auto kotiin ja säästä rahaa. Varatessasi opastetun Hetta-Pallas vaelluspaketin meiltä, saat kaiken tämän:

Opastettu Hetta-Pallas vaelluspaketti

800
  • Kaksi yötä saunallisessa hirsimökissä (yksi yö ennen vaellusta ja yksi yö vaelluksen jälkeen)
  • Kyyditykset Kittilän lentokentältä, Kolarin rautatieasemalta tai Muonion linja-autoasemalta
  • Kyyditys kauppaan ennen ja jälkeen vaelluksen
  • Kyyditys Hettaan ja haku Pallakselta vaelluksen jälkeen
  • Ammattilaisen vinkit vaellukselle
  • Ammattitaitoinen opas vaelluksella
Uutuus!
Hetta-Pallas reitin vaellusopas paistaa lettuja nuotiolla

Oppaasi Muoniossa

Terve! 

Olen Valtteri Immonen ja toimin oppaana kaikilla Wildmaker Laplandin järjestämillä retkillä. Olen kierrellyt Lapin erämaat ristiin rastiin, mutta lähimpänä sydäntäni on Pallas-Yllästunturin Kansallispuiston alue, joka on mielestäni koko maailman kaunein paikka, niin kesällä kuin talvellakin. 

Asun Muonion Särkijärvellä puolisoni ja pienen poikani kanssa, josta starttaan aamuisin noutamaan asiakkaitani retkille ympäri kansallispuiston aluetta. 

Jos sinulla on kysyttävää Hetta-Pallas vaelluspaketista tai muuten vain, niin voit aina lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen info@wildmakerlapland.com tai voit soittaa numeroon +3584440704883

Discover Muonio logo
Pallas-Yllästunturin kansallispuiston yhteistyökumppani